Cheese & Wine Festival’s Jubilee

  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
  • Cheese & Wine Festival’s Jubilee
Issue 128, November 2019.

Cheese & Wine Festival’s Jubilee

One of Lviv’s most popular culinary celebrations – the Cheese & Wine Festival – held its jubilee event in the very heart of the ancient city last month. The event featured a large variety of wines and cheeses from many of Ukraine’s most-renowned manufacturers and talented local artisans. Leopolitans and guests of the city were able to learn about winemaking traditions at the new ‘Tastings & Lectures’ workshop led by Bohdan Pavlyuh, author of the ‘Wine is Easy’ blog, head of Lviv’s Ukrainian Association of Winemakers & Sommeliers, and winner of the Best Sommelier of Lithuania 2019 award. Several culinary workshops were also held alongside an array of musical performances by local artists. As always, one of the festival’s most popular events was the Ukrainian Grape Stomp Championships, featuring the likes of fashion designer Olena Dats, artist Oleksandr Voytowvych, and DikArt creative marketing director Andriy Sydor. Other festival-inspired events included the Art & Wine Zone, featuring art projects made from wine corks and an exhibition of paintings painted with wine. Festivalgoers attending on the final day were treated with delightful cheesecake, specially prepared in the traditional Galician way by local chefs.

Ювілейне свято сиру та вина

Одне з найпопулярніших у Львові кулінарних свят - сиру та вина - минулого місяця відбулось вже вдесяте. Основною подією заходу став ярмарок сирів та вин найвідоміших українських виробників і талановитих місцевих майстрів. Львів’яни та гості міста змогли дізнатись про традиції виноробства на новому проекті  "Дегустації та лекції" Богдана Павлюха, автора блогу "Вино – це просто", голови львівського відділення Української асоціації виноробів та сомельє та переможця нагороди "Найкращий сомельє Литви 2019". Також відбулись декілька кулінарних майстер-класів а також музичних виступів місцевих артистів. Як завжди, однією з найпопулярніших подій фестивалю став чемпіонат "Велика чавильня винограду", в якому виступили модельєр Олена Даць, художник Олександр Войтович та креативний директор з маркетингу фірми ДікАрт Андрій Сидор. Серед інших подій варто відзначити, зокрема, Art & Wine Zone, де виставлялись художні проекти, виготовлені з винних корків та виставку картин, написаних вином. Усіх гостей в заключний день свята пригощали чудовим сирником, який спеціально приготували традиційним галицьким способом місцеві кухарі.